Speltherapie - De Rotonde

Uitleg voor kinderen

 Hoi ridders
Je ouders willen graag dat je naar een speltherapeut gaat. Waar is dat voor en wat kan ik daar, vraag jij je misschien af.

Je komt naar speltherapie omdat jij niet lekker in je vel zit en je ouders of de juf maken zich zorgen om je.

Er kunnen allerlei redenen zijn, waarom jij je niet fijn voelt.
Soms is er iets naars gebeurd. Soms word je gepest of heb je steeds ruzie. Soms is het heel duidelijk waarom je je verdrietig voelt omdat je ouders bijvoorbeeld gaan scheiden of er is iemand overleden waar je heel veel van houdt.
Misschien ben je al een tijdje boos of bang, maar weet je eigenlijk niet waarom.
Misschien wil je er wel over vertellen, maar weet je niet aan wie. Misschien heb je al zoveel gepraat, en het helpt niet.
Misschien wil je het tegen niemand zeggen, maar moet je er wel steeds aan denken. Vaak kun je er dan wel over spelen.

Bij speltherapie mag je elke week drie kwartier spelen in de spelkamer.
In die spelkamer kun je van alles doen. Je kunt er tekenen, bouwen, knutselen. Er zijn spelletjes, verkleedkleren, een zandtafel, een poppenhuis, een kasteel, playmobil, poppen … en nog veel meer.
Je mag overal mee spelen.

Bij speltherapie is er een therapeut, die jou graag wil helpen. Therapeut betekent helper. Ik ben een paar jaar geleden speltherapeut geworden, omdat ik heel graag wil dat kinderen gelukkig zijn en hun verhaal kwijt kunnen aan iemand. Ik heb op verschillende scholen geleerd hoe ik jou kan helpen. Ik wil naar jouw verhalen luisteren en samen met je spelen. Wat jij speelt, vind ik belangrijk. Ik speel graag met je mee, als je dat wilt.

Ik zal ook zelf wel spelletjes noemen die ik graag met je wil doen, omdat ik denk dat die je kunnen helpen.

Als je een tijdje naar speltherapie bent geweest, ga je je beter voelen. Je bent niet meer zo boos, verdrietig of bang. Want tekenen, iets bouwen, knutselen of spelen helpt!

Tot ziens in de spelkamer!

Groetjes Ina

tekentafelknuffels