Speltherapie - De Rotonde

Tarieven en Vergoeding

Tarieven

Kennismakingsgesprek kosteloos en vrijblijvend
Intakegesprek € 83,40
Speltherapiesessie € 83,40 (45 minuten+ 15 minuten rapportage)
Oudergesprek € 83,40 (60 minuten)

Vergoedingen

Er zijn op verschillende manier vergoedingen mogelijk:

Via de gemeente:

Vanuit de jeugdwet is vergoeding door de gemeente mogelijk. Ik heb een contract met de RIGG. Alle 23 gemeenten in Groningen vallen daaronder. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of van het CJG in je gemeente nodig.

Woon je niet in een van deze gemeentes, dan zijn er vaak ook wel mogelijkheden. Daarvoor kan je terecht bij het CJG van je eigen gemeente.

Via de Zorgverzekeraar:

Een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt (een deel van) de kosten vanuit de aanvullende pakketten. Informeer altijd of je zorgverzekeraar de behandelingen vergoedt.

De volgende codes zijn van belang als je vergoeding aanvraagt bij je zorgverzekering:

FVB / NVVS nummer; RBCZ licentie nummer;  AGB code praktijk; AGB code speltherapeute en het KVK nummer. Deze zijn verkrijgbaar bij de speltherapeut als dit aan de orde is.

Een verwijsbrief van je huisarts in niet nodig voor de zorgverzekeraar.

Indien ouder(s) onder bijstandsniveau verdienen en geen vergoeding krijgen van de zorgverzekeraar, zijn in overleg lagere tarieven mogelijk.

Via de belastingopgave

Mocht je geen vergoeding via je verzekeraar of gemeente kunnen krijgen, dan kunnen er mogelijkheden zijn om de therapie op te geven via de belastingopgave. Dan is er echter wél een verwijsbrief van de huisarts nodig. Meer informatie hierover kan je opvragen bij de belastingdienst.

Afspraak afzeggen

Mocht een afspraak niet door kunnen gaan, dan kan de afspraak minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd. Bij afspraken die niet tijdig worden afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.